Alkuvuodet

 

Judollisten liikuntatuntien tarjoaminen kuuluu Suomen Judoliiton Judoa kouluihin -hankkeeseen, joka on käynnistynyt Nuoren Suomen hankerahan avulla. Hankeen tavoitteena on aktivoida 13-19-vuotiaat judon harrastajat esittelemään omaa lajiaan omassa ja lähiseudun kouluissa, luoda lajissa mukana oleville nuorille laajempia seuratoiminnan mahdollisuuksia sekä saada nuoret ympäri Suomen kiinnostumaan judosta. Hanke toteutettiin pilottihankkeina Suomen Judoliiton Nuoren Suomen Sinettiseuroissa ja Shirokawa oli mukana heti alusta alkaen.

Judoa kouluihin -hankkeen tarkoituksena on ennen kaikkea lisätä lajituntemusta judosta, tarjota nuorille uusi, hyvä harrastus, kohottaa nuorten kuntoa ja kehittää yhteistyötä paikallisten oppilaitosten kanssa. Liikuntatunnin järjestäminen ja ohjaaminen antaa tärkeää kokemusta nuorille tapahtuminen kokonaisuuden koordinoinnista sekä vastuusta.

Shirokawan nuorista koostua Team JuKo piti ensimmäiset judotunnit maalis-huhtikuussa 2009 kolmelle Linnajoen yläkoulun liikuntaryhmälle ja tunneille osallistui noin 50 oppilasta 8-9 vuosiluokilta. Sen jälkeen on Team JuKo-tiimimme pitänyt vuosittain judotunteja porvoolaisille kouluille.

Projektissa on ollut mukana nuoria judokoitamme Veikko Korhonen, Marko Kosonen, Anni, Ida, Lauri ja Miika Westerberg sekä Santeri Lepistö, jotka olivat myös aktiivisesti mukana Judoliiton Team JuKo -projektissa ja kävivät nuorille suunnatun koulutusjakson tuntien valmistelusta ja niiden pitämisestä.


Jokunen vuosi sitten nuoret ovat kiersivät syyskaudella esittämässä lajia kouluille. Elokuussa 2015 pääsivät judoa näkemään (ja myös kokeilemaan) Hamarin, Huhtisen ja Keskuskoulun oppilaat.

Syksyllä 2016 kävivät Kevätkummun ja Vårberga skolanin oppilaat Pajalla tutustumassa judon saloihin Timon ja nuorten opastuksella. Syksyllä 2017 pääsivät Tolkkisten koulun ja AE-koulun oppilaat tutustumaan judoon ihan käytännössä, kun Mikko ja Matti kävivät nuorten kanssa kouluilla.